Abalone

Printeaza

Abalone este numele unui gasteropod marin, a cărui carne este foarte apreciată, în special în partea de est a Asiei şi în America de Sud. Există mai multe specii de abalone, caracteristica lor comună fiind cochilia tare, care prezintă la suprafaţă câteva orificii si înăuntrul căreia se află o bucată mare de carne foarte tare.

Acesta constituie muşchiul aductor al gasteropodului, cu ajutorul căruia aceste animale marine se fixează pe stânci în apele de coastă în care trăiesc.

Abalone se folosesc în bucătăria chinezească, japoneză şi în cea din sud-estul Asiei şi, într-o măsură’mai mică, în Peninsula Iberică. O specie de abalone cu cochilie neagră, cunoscută sub denumirea de loco, este deosebit de apreciată în Chile.

In insulele din Canalul Mânecii, numele ei este ormer. Intrucât în stare crudă carnea de abalone este prea tare, ea trebuie frăgezită înainte de a fi consumată, cu un ciocan de bătut carne.

In bucătăria japoneză, abalone se consumă prăjit puţin la grătar sau fiert la abur.

Totodată carnea de abalone poate fi consumată crudă şi doar uşor frăgezită, alături de un sos. Deoarece numărul acestor animale este în scădere în întreaga lume, pescuitul lor este strict restricţionat în multe ţari.

 

Poate te itnereseaza si:

 

 Abalone

Abalone

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Retete internationale: Risotto primavera

Acest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan, fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu legume de primăvară). Pastele primavera au fost create de un patron de restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui prieten, pregătind masa. […]

Retete internationale: Churros

Churros din: faina, apa, zahar tos, zahar pudra, unt, oua, scortisoara, sare si ulei. Ingrediente:  350 g faina 300 ml apa 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 100 g unt 2 oua 4 linguri scortisoara un varf de lingurita sare 250 ml ulei pentru prajit   Mod de preparare: Puneti la fiert intr-o […]

Retete internationale: Souvlaki

Souvlaki din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente:  500 g spata de porc 1 lingura oregano uscat 1 lingurita rasa sumac 2-3 linguri ulei 3-4 linguri vin rosu sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie. […]

Retete internationale: Saganaki

O reteta delicioasa de  saganaki cu: branza, ceapa, rosie, ardei gras, ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2 felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4 măsline negre 2 linguri cu ulei de […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.