Cotlet cu ierburi
PrinteazaO reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin, coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare.
- 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime
- 100 g alune crude
- 3-4 fire de rozmarin
- 1 lingurita de coriandru pisat
- 1/2 lingurita cu piper negru macinat
- 4-5 catei de usturoi
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 g unt
- 1 pahar cu vin alb
- sare
Mod de preparare:
Pisezi în mojar alunele, rozmarinul şi usturoiul ca să se împrietenească aromele. Adaugi coriandrul şi piperul măcinat şi sare. Amesteci, răstorni apoi pe o farfurie întinsă.
Razi lămâia după ce ai spălat-o foarte bine, apoi amesteci coaja cu condimentele din platou. Fasonezi frumos cotletul. Cu cuţitul, faci ici-colo crestături în carne, unde introduci câte un pic din amestecul de condimente. Tăvăleşti apoi cotletul prin condimente de mai multe ori, ca să fie stratul gros, şi-l pui în tavă.
Torni o ceaşcă de apă (pe lângă carne), vinul şi piperul boabe, iar deasupra, untul în felii. Dai la cuptorul încins, la foc potrivit, 40-50 de minute.
Cotlet cu ierburi
Pofta buna!