Specialitate de ciuperci cu ardei
PrinteazaSpecialitate de ciuperci cu ardei din: ciuperci, patrunjel, ceapa rosii, ardei capia, ardei iute, pesemt, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare grunjoasa si piper.
- un kg ciuperci
- 2 legaturi patrunjel
- 2-3 cepe rosii
- 2-3 ardei capia
- un ardei iute rosu
- 2-3 linguri pesmet
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml vin alb
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se spala in 2-3 ape si se taie jumatati. Se curata ceapa si ardeii si se taie fasii foarte subtiri. Se incalzeste uleiul usor si se calesc ceapa si ardeiul. Se perpelesc pana ce capata un aspect usor uscat.
Se adauga ciupercile, sare si piper si se calesc impreuna. Se stropesc cu putin vin alb si la final, se dau 10 minute in cuptor.
Separat, se spala patrunjelul, se toaca marunt si se adauga impreuna cu pesmetul in cratita. Se mai lasa 2-3 minute si se serveste ornata cu frunze de patrunjel.
Specialitate de ciuperci cu ardei
Pofta buna!