Specialitate gratinata
PrinteazaO reteta de specialitate gratinata din: ciuperci, cascaval, bacon, patrunjel, vin alb, sare, piper si ulei.
- 800 g ciuperci medii
- 150 g cascaval sau mozzarella
- 250-300 g bacon
- o legatura patrunjel
- 50 ml vin alb dulce
- sare
- piper negru macinat
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi se spală. Se aşază în tavă, se stropesc cu ulei şi se potrivesc cu sare şi piper. Se bagă pentru început în cuptor să scadă uşor. Se scot şi, printre ciuperci, se presară cubuleţe de bacon şi caşcaval sau mozzarella. Se mai bagă maximum 10 minute în cuptor.
Spre final, se stropesc cu vinul dulce. Se scot uşor rumenite si se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt.
Specialitate gratinata
Pofta buna!