Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi
PrinteazaO reteta de friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi din: carne tocata, ou, pesemt, patrunjel verde, usturoi verde, sare, piper, sparanghel verde, cartofi, bacon, margarina si ulei.
- 300 g carne tocata
- 1 ou
- 4 linguri pesmet
- frunza de patrunjel verde
- usturoi verde
- sare
- piper
- 10 bucati sparanghel verde
- 600 g cartofi mai mici
- 100 g bacon
- margarina
- ulei
Mod de preparare:
Carnea tocată o amesteci cu frunza de pătrunjel şi cu usturoiul verde. Adaugi pesmetul, oul, sarea şi piperul. împărţi compoziţia în 10 părţi egale. Cureţi sparanghelul şi îl pui pentru câteva minute în apă clocotită, lei câte un fir de sparanghel (răcit), îl îmbraci cu carnea tocată, iar capetele le laşi goale.
Trebuie să arate ca nişte frigărui. Treci frigăruile prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Pui cartofii bine spălaţi în tigaie, adaugi margarina, uleiul, cubuleţele de bacon şi apoi torni peste toate puţină apă. Pui capacul şi-l laşi până ce cartofii se înmoaie şi se rumenesc frumos.
La nevoie, poţi adăuga apă. La sfârşit, presari peste cartofi pătrunjel verde tocat. Serveşti cartofii alături de frigăruile cu sparanghel.
Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi
Pofta buna!