Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi

Printeaza

O reteta de friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi din: carne tocata, ou, pesemt, patrunjel verde, usturoi verde, sare, piper, sparanghel verde, cartofi, bacon, margarina si ulei.

Ingrediente:Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi

  • 300 g carne tocata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • frunza de patrunjel verde
  • usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 10 bucati sparanghel verde
  • 600 g cartofi mai mici
  • 100 g bacon
  • margarina
  • ulei

 

Mod de preparare:

Carnea tocată o amesteci cu frunza de pătrunjel şi cu usturoiul verde. Adaugi pesmetul, oul, sa­rea şi piperul. împărţi compoziţia în 10 părţi egale. Cureţi spa­ranghelul şi îl pui pentru câteva minute în apă clocotită, lei câte un fir de sparanghel (răcit), îl îm­braci cu carnea tocată, iar cape­tele le laşi goale.

Trebuie să arate ca nişte frigărui. Treci frigăruile prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Pui cartofii bine spălaţi în tigaie, adaugi margarina, uleiul, cubuleţele de bacon şi apoi torni peste toate puţină apă. Pui ca­pacul şi-l laşi până ce cartofii se înmoaie şi se rumenesc frumos.

La nevoie, poţi adăuga apă. La sfârşit, presari peste cartofi pă­trunjel verde tocat. Serveşti car­tofii alături de frigăruile cu spa­ranghel.

Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi

Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.