Somon la tigaie cu broccoli

Printeaza

Somon la tigaie cu broccoli din: rozmarin, fileuri de ansoa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, piper, file de somon, ulei de masline, sare de mare, piper si broccoli. Pe lângă faptul că e delicios, somonul este o sursă preţioasă de grăsimi omega-3, fiind foarte benefic pentru sănătate.

Ingrediente:

  • frunzele tocate mărunt de la un fir de rozmarin proaspăt
  • 10 fileuri de anşoa în ulei de calitate bună, scurse şi tăiate mai mare
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline extravirgin
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 4 fileuri ce somon de câte 200 g, curăţate de oase
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 500 g broccoli purpuriu

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6), apoi preparaţi sosul de anşoa şi rozmarin.

Zdrobiţi rozmarinul într-un mojar până când se transformă într-o pastă. Adăugaţi fileurile de anşoa şi zdrobiţi-le şi pe acestea, obţinând o pastă verde- închis.

Adăugaţi zeama de lămâie, câteva linguri de ulei de măsline, nişte piper şi amestecaţi bine până veţi obţine un sos nu foarte gros.

Incingeţi o tigaie mare, antiaderentă, care se poate folosi la cuptor. Ungeţi fileurile de somon cu puţin ulei de măsline, condimentaţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le în tigaie timp de 2 minute, aşezate pe partea cu pielea.

întoarceţi-le, apoi introduceţi tigaia în cuptorul încins pentru 3-4 minute, în funcţie de grosimea fileurilor şi de modul în care au fost feliate.

Imediat după ce aţi introdus somonul în cuptor, fierbeţi bucheţelele de broccoli în apă clocotită şi sărată, timp de 3-4 minute.

Ca să verificaţi dacă peştele e gata, puteţi să separaţi puţin fileurile şi să priviţi carnea în interior. Din portocaliu, somonul devine roz-opac.

Aveţi grijă să nu-l lăsaţi prea mult în cuptor deoarece, deşi reţeta pare foarte simplă, misiunea dvs. este ca peştele să devină uşor crocant în exterior şi moale în interior; va avea un gust divin!

Când bucheţelele de broccoli sunt gata, stropiţi-le cu sosul de anşoa şi rozmarin şi repartizaţi-le în farfurii.

Aşezaţi deasupra fileurile de somon şi acoperiţi-le cu puţin sos.

 

Somon la tigaie cu broccoli

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.