Tort de iaurt cu struguri

Printeaza

Tort de iaurt cu struguri

Ingrediente:Tort de iaurt cu struguri

  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 45 g făină
  • 45 g amidon
  • 1/2 linguriţă praf de copt

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 500 g iaurt
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • 50 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 kg struguri albi şi negri
  • 750 ml frişcă
  • 2 plicuri gelatină

 

Mod de preparare blat:

Baţi albuşurile spumă cu 3 linguri de apă, apoi adaugi treptat zahărul şi gălbenu­şurile. Amesteci făina cu amidonul şi praful de copt, le pui în compoziţia de ouă, omogenizezi aluatul şi-l torni într-o de tort tapetată cu hârtie de copt.

Dai blatul la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute. După ce s-a copt s-a răcit, îl răstomi pe un platou şi-l tai în două.

Mod preparare crema:

Speli strugurii, culegi boabele de pe le scoţi sâmburii şi le laşi deoparte. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat. Dizolvi în apă rece, apoi o pui 2 minute pe foc, după care o amesteci 2 linguri de iaurt şi adaugi în compoziţia de iaurt pregătită mai inainte

Baţi apoi frişca, amesteci o treime din ea cu boabele şi o ada­ugi în compoziţia de iaurt. Umpli blatul cu toată crema pregătită şi ornezi tortul cu frişcă şi boabe de struguri jucându-te cu două culori de boabe după cum îţi spune imaginatia.

Tort de iaurt cu struguri

Tort de iaurt cu struguri

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.