Sărmăluţe de vară în frunze de hrean

Printeaza

Sarmalute in frunze de hrean din: carne tocata de oaie, slanina afumata, ceapa verde, ceapa alba, marar, macris, orez, ou, sare, piper, iaurt, faina, boia dulce si frunze de hrean.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de oaie
  • 200 g slanina afumata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 legatura marar
  • 1 mana buna de macris
  • 1 pahar de orez
  • 1 ou
  • sare si piper
  • smantana sau iaurt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • frunze proaspete de hrean

 

Mod de preparare:

Opăreşti puţin frunzele de hrean, după care le tai cu grijă nervurile. Toci ceapa, o căleşti, adaugi carnea tocată împreună cu slănina, condimentezi cu sare şi boia, pui oul şi orezul. Amesteci bine pentru omoge­nizarea completă a compoziţiei.

Formezi sărmăluţele din amestecul rezultat şi frunzele de hrean, având foarte mare grijă. Pe fundul oalei pui măcrişul spălat, scurs şi tocat şi câteva felii de slănină, apoi aşezi sarmalele, torni apă şi pui oala pe foc. Când sunt aproape fierte, faci un sos din smântână şi făină.

Toci mărarul şi-l pui peste sarmale, apoi adaugi sosul şi laşi să mai fiarbă puţin, mişcând vasul, să nu se prindă sosul şi să se pătrundă bine mirosul de mărar.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.