Risotto cu mazare

Printeaza

Risotto cu mazare

Ingrediente:Risotto cu mazare

  • 1l supă
  • 1 praf şofran (sau 1 vârf de cuţit de curcuma)
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • 300 g orez risotto
  • 150 ml vin alb
  • 100 ml smântână
  • 200 g mazăre
  • 3 linguriţe ulei de măsline
  • 600 g file de porc
  • sare, piper
  • 60 g parmezan rucola

Preparare:

Fierbeţi supa cu şofranul şi păstraţi-o caldă. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Topiţi 20 g unt într-o tigaie. Căliţi acolo ceapa şi usturoiul. Stingeţi cu vin şi smântână şi lăsaţi amestecul să dea în clocot. Turnaţi 1/3 din supa fierbinte şi lăsaţi să fiarbă până când se evaporă tot lichidul.

Abia atunci turnaţi în continuare supă fierbinte şi fierbeţi din nou. Procedaţi aşa până se termină toată supa. Amestecaţi des. Incorporaţi mazărea. Intre timp încingeţi 3 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjiţi carnea 8-10 minute pe ambele părţi, apoi condimentaţi-o.

Incorporaţi restul de parmezan şi unt în orez şi condimentaţi-l. Tăiaţi carnea felii rotunde. Serviţi-o alături de orez şi rucola.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place mult risotto, am mancat si in Italia. La ei retetele sunt mai simple, dar sunt gustoase. O sa incerc si reteta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.