Ciorba cu dovlecei a la grec

Printeaza

O reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si marar verde.

Ingrediente:Ciorba cu dovlecei a la grec

  • 1,5 kg dovlecei proaspeti
  • 150 g ceapa
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 2 l supa de oase
  • 200 ml smantana
  • 50 g faina
  • 50 g orez
  • 100 g lamaie
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g pastarnac-patrunjel
  • 50 g marar verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli dovleceii, apoi îi tai în cuburi. Morcovii, ţelina, pătrunjelul şi păstârnacul le cureţi, le speli şi le tai mărunt. Orezul, ales de impurităţi, îl speli în mai multe ape, îl fierbi şi îl răceşti sub curent de apă. într-un vas, fierbi supa de oase îm­preună cu morcovii, ţelina, pătrun­jelul, păstârnacul şi ceapa, care au fost înăbuşite în ulei şi puţină apă.

Când legumele sunt aproape fierte, adaugi dovleceii, orezul şi liezonul care se prepară din gălbenuşuri, făină, smântână (grecii preferă ia­urtul) şi zeama de lămâie. Fierbi ciorba încă 10 minute şi potriveşti gustul de sare. La final, adaugi mărarul verde, to­cat mărunt.

Ciorba cu dovlecei a la grec

Ciorba cu dovlecei a la grec

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de dovlecei a la grec
  • ciorba de dovlecel a la grec

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.