Ciorba cu dovlecei a la grec
PrinteazaO reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si marar verde.
- 1,5 kg dovlecei proaspeti
- 150 g ceapa
- 50 ml ulei
- 3 galbenusuri
- 2 l supa de oase
- 200 ml smantana
- 50 g faina
- 50 g orez
- 100 g lamaie
- 150 g morcovi
- 100 g telina radacina
- 100 g pastarnac-patrunjel
- 50 g marar verde
Mod de preparare:
Cureţi şi speli dovleceii, apoi îi tai în cuburi. Morcovii, ţelina, pătrunjelul şi păstârnacul le cureţi, le speli şi le tai mărunt. Orezul, ales de impurităţi, îl speli în mai multe ape, îl fierbi şi îl răceşti sub curent de apă. într-un vas, fierbi supa de oase împreună cu morcovii, ţelina, pătrunjelul, păstârnacul şi ceapa, care au fost înăbuşite în ulei şi puţină apă.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugi dovleceii, orezul şi liezonul care se prepară din gălbenuşuri, făină, smântână (grecii preferă iaurtul) şi zeama de lămâie. Fierbi ciorba încă 10 minute şi potriveşti gustul de sare. La final, adaugi mărarul verde, tocat mărunt.
Ciorba cu dovlecei a la grec
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de dovlecei a la grec
- ciorba de dovlecel a la grec
Foarte buna ciorba