Ciuperci umplute servite pe pâine prajita
PrinteazaO reteta de ciuperci umplute servite pe paine prajita din: ciuperci, tarhon, branza de capra, paine crocanta, salata verde, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi si otet balsamic.
- 250 g ciuperci mici, taiate felii si tocate
- 4 ciuperci cu palarii mari
- 1/2 legatura tarhon, tocat
- 100 g branza de capra, sfaramata
- paine crocanta, taiata felii si servita
- salata verde, pentru servit
- 2 linguri ulei de masline
- 15 g unt
- 2 cepe mici, tocate marunt
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- otet balsamic, pentru stropit
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, încinge 1 lingură ulei şi untul. Adaugă cepele mici, usturoiul şi ciupercile tocate şi sotează 10 minute, până când se rumenesc, intre timp, pune pălăriile de ciuperci pe tava de copt, tapetată cu hârtie, şi stropeşte cu uleiul rămas. Dă la cuptor 5 minute.
Adaugă în vasul cu ciuperci tocate tarhonul şi jumătate din brânza de capră şi amestecă. Porţionează amestecul pe pălăriile de ciuperci şi dă din nou la cuptor 5 minute, până când brânza se topeşte.
Aşază pâinea prăjită pe farfurii şi stropeşte cu oţetul şi apoi pune deasupra câte o ciupercă şi serveşte cu salată verde.
Ciuperci umplute servite pe pâine prajita
Pofta buna!