Rizoto cu carne de porc
PrinteazaO reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare.
- 500 g pulpa de porc
- 1 cana cu orez
- 1 morcov
- 1 pahar cu vin alb sec
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi rumeneşte carnea. Scoate-o pe o farfurie, iar în grăsimea rămasă, căleşte morcovul tăiat în cubuleţe.
Separat, spală orezul în câteva ape şi pune-l la fiert în trei căni cu apă şi un praf de sare. După zece minute, adaugă vinul şi lasă-l să fiarbă. Când bobul s-a umflat, stinge focul şi adaugă morcovul cu tot cu grăsime şi carnea, amestecă şi acoperă vasul cu un şervet.
Rizoto cu carne de porc
Pofta buna!