Sos brun cu maduva de vitel

Printeaza

O reteta de sos brun cu maduva de vitel din: vin alb, ceapa, cimbru, piper, sos brun, maduva, zeama de lamaie si sare.

Ingrediente:Sos brun cu maduva de vitel

  • 300 ml vin alb
  • 2 cepe
  • 2 frunze cimbru
  • 5 boabe de piper mozaic
  • 500 ml sos brun
  • 150 g maduva din oase de vitel
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în vin. Condimentezi cu dafin, cimbru şi piper. Laşi să fiar­bă până scade compoziţia la jumătate. Tragi vasul deoparte şi mesteci usor in ea sosul brun, dupa care mai fierbi circa 20 de minute.

Sosul obtinut il strecori si aromezi dupa gust cu zeama de lamaie si sare.

Intr-un alt vas pui la fiert 1 litru de apa cu putina sare, adaugi maduva taiata bucati mici si lasi 3 minute sa dea un clocot. Scoti maduva oparita cu o lingura o adaugi in sosul brun si pui la fiert 5 minute. Servesti preparatul cald, pentru a evita sleirea maduvei.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.