Sufleu de vinete (varianta)

Printeaza

Sufleu de vinete

Ingrediente:Sufleu de vinete

  • 4 vinete
  • 4 ouă
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 1 cană lapte
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele la flacără mare, pe aragaz, le laşi la răcit, după care le cureţi de coajă şi le laşi să se scurgă.

Apoi le toci şi le pui deoparte într-un castron. Separat, pui untul la încins într-o tigaie, adaugi făina în ploaie şi după ce s-a rumenit, stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă.

Când e gata, îl iei de pe foc şi după ce s-a răcit, îl amesteci cu vinetele tocate şi gălbenuşurile. Baţi apoi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi în compoziţie, amestecând de sus în jos.

Pui compoziţia într-un vas uns cu unt şi o dai la cuptor pentru 25-30 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.