Chiftele de curcan cu ghimbir
PrinteazaO reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita, suc de lamaie si sos de soia.
- 300 g carne fiarta de curcan
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingura cu ghimbir ras
- 1 legatura de ceapa verde
- 2-3 linguri cu pesmet
- 1 ou
- 1 lingura cu maioneza
- 1 catel de usturoi
- coaja de lamaie
- 1 mana de patrunjel verde tocat
- sare piper proaspat macinat
- ulei
pentru sos:
- 1 lingura cu soia
- 1 cm radacina de ghimbir taiata felii
- 5 catei de usturoi
- 1 mana cu frunze de lamaita
- 1 lingura cu suc de lamaie
- 1 lingura cu sos de soia
Mod de preparare:
Toacă carnea şi legumele mărunt, din cuţit, şi amestecă-le într-un bol mare. Adaugă maioneza, oul şi pesmetul. Amestecă vârtos, potriveşte de sare şi piper şi formează chiftele plate.
Incinge ulei într-o tigaie şi prăjeşte-le 1-2 minute pe fiecare parte, până ce se auresc. Scoate-le pe hârtie absorbantă. Prepară sosul punând toate ingredientele într-un mojar şi pasandu-le energic.
Chiftele de curcan cu ghimbir
Pofta buna!