Vinete cu fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta.
- doi cartofi
- două vinete
- un ardei gras
- un ardei capia
- un fenicul
- doi dovlecei
- două roşii
- 3 căţei de usturoi
- 250 ml ulei de floarea-soarelui
- 300 g brânză de capră
- sos de zmeură
- sare
- piper
- mentă
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se şterg cu un şervet şi se taie felii în lungul vinetei. Se presară cu sare şi piper, se prăjesc în ulei, se scot şi se pun pe un platou. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la prăjit. Când au devenit aurii, se scot şi se pun într-un castron.
In uleiul rămas se pun dovleceii tăiaţi cubuleţe, feniculul tocat mărunt, ardeiul gras şi ardeiul capia tăiaţi cubuleţe. Când s-au prăjit, se pun din nou cartofii şi roşiile tăiate mărunt. Se ţin pe foc câteva minute, se opreşte focul şi se presară brânza de capră sfărâmată.
Se îmbracă forme de porţelan cu felii de vinete, se pune umplutura, se acoperă cu marginile de la feliile de vinete şi se presează puţin. Se pune sos de zmeură în farfurii şi se aşază deasupra coşuleţele de vinete.
Vinete cu fenicul
Pofta buna!