Specialitate cu vinete si branza
PrinteazaO reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca, oua, smantana, piure de rosii si vin rosu.
- 6 vinete
- 500 g carne tocata de vita
- sare
- piper negru macinat
- 2 cepe
- ulei de masline
- 1-2 legaturi patrunjel 200 g telemea de vaca
- 2 oua
- 100 g smantana
- 100 g piure de rosii
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se spala vinetele, se taie rondele medii si se condimenteaza cu sare. Se lasa la scurs in site. Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei. Se adauga carnea, sare si piper.
Se stropeste cu apa calduta din cand in cand, ca sa fiarba bine. Spre final, se adauga piureul de rosii si vinul rosu. Se amesteca incontinuu, sa nu se lipeasca. Dupa ce a fiert, se da de-a parte sa se racoreasca.
Se asaza un strat de vinete, cubulete de telemea de vaca, carne si tot asa. La final se bat ouale cu smantana si cu branza ramasa data pe razatoare si se toarna deasupra. Se coace la 160 C, pana se rumeneste.
Specialitate cu vinete si branza
Pofta buna!