Supă curry cu clătite şi crevete
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, crevete, ceapa rosie, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei.
- o conservă fasole roşie
- 500 g crevete decorticate
- o ceapă roşie
- un morcov
- o felie de ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- o lămâie
- 400 ml lapte dulce
- 3 ouă
- 100 g făină
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Laptele dulce rece se amestecă cu făina, un sfert de linguriţă cu sare, puţin piper şi ouăle. Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă puţin aluat. Se coc clătitele pe rând pe ambele părţi, se scot pe o farfurie şi se păstrează la cald.
Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pune într-un castron. Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun peste ceapă. Se încing doua linguri cu ulei într-o cratiţă, pun legumele şi se călesc dqujă minute.
Se toarnă puţină apă, se amestecă şi se fierb cinci minute. Se pune o oală cu doi litri de apă la fiert, se adaugă legumele călite, sard şi piper. Se lasă până s-au fiert legumele, se adaugă fasolea roşie şi crevetele, se fierbe 15 minute şi se adaugă sucul de lămâie.
Supă curry cu clătite şi crevete
Pofta buna!