Rulou cu pui şi alune

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic.

Ingrediente:Rulou cu pui şi alune

  • un piept de pui
  • 250 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • 4 ouă
  • 100 g alune
  • o salată verde
  • 125 ml lapte dulce
  • 160 g parmezan
  • 100 ml ulei de măsline
  • un ardei iute
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • piper
  • sare
  • oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Alunele se curăţă de coajă, se toacă mărunt sau se lasă în­tregi. Salata verde se spală, se scurge de apă şi se taie fâşii. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ceapa, usturoiul şi ardeiul iute tocat mărunt. Se călesc până se înmoaie şi se lasă să se răcească. Ouăle se mixează împreună cu un sfert de linguriţă de sare şi puţin piper până îşi dublează volumul.

Se adaugă laptele dulce, legumele călite, restul de ulei şi praful de copt diluat cu puţin suc de lămâie.

Se mixează, se adaugă parme­zanul ras, pieptul cubuleţe, alu­nele, salata verde şi făina.

Se amestecă cu o lingură până se încorporează toate ingredi­entele şi se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină. Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu 30-45 de minute.

Rulou cu pui şi alune

Rulou cu pui şi alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.