Salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan
PrinteazaO reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet.
- 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate
- 1 legatura de busuioc, tocata grosier
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 25 g parmezan, ras
- 6 linguri ulei de masline
- 50 g pesmet
- 50 g parmezan
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un vas cu apă rece şi sare, pune cartofii la fiert. Lasă să fiarbă la foc mic, cu vasul acoperit, timp de aproximativ 10-15 minute, din momentul în care apa începe să clocotească. Apoi scurge cartofii de apă şi la- să-i deoparte.
Pune busuiocul, usturoiul, parmezanul, uleiul şi două linguri de apă într-un robot şi amestecă bine. Amestecă sosul de busuioc cu cartofii fierţi când încă mai sunt calzi.Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C.
Amestecă pesmetul cu parmezanul şi pune-le într-o tavă de copt tapetată. Stropeşte cu ulei de măsline şi dă la cuptor timp de 5-10 minute, până se rumenesc. Presară amestecul peste cartofi şi serveşte imediat.
Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan
Pofta buna!