Salată de smochine

Printeaza

Salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec, zmeura, zahar pudra si piersici.

Ingrediente:

  • 16 smochine proaspete
  • 8 cl Cassis (lichior de coacaze)
  • 12 cl vin alb sec
  • 250 g zmeura (decongelata)
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 4 piersici coapte

 

Mod de preparare:

Smochinele se curăţă de codiţe ia amân­două capetele şi se taie în patru felii (în lungime). într-un vas se amestecă lichiorul de coacăze cu vinul alb.

Feliile de smochine se aşază în mixtură cu coaja la fund, vasul se pune la fiert, iar smochinele se fierb la foc mic. circa 10 minute.

Zmeura se presează printr-o sită deasă, apoi se amestecă cu zahărul pudră.

Piersi­cile se crestează, se scufundă în apă clocoti­tă pentru scurt timp. se decojesc, se scot sâmburii, iar partea cărnoasă a fructelor se taie în cuburi mai mari.

scot smochinele din zeamă, se scurg şi se împart pe farfurii. Zeama se iasă să se ră­cească. Piersicile se fac pireu.

Se adaugă zeama de la smochine. în jurul smochinelor se toar­nă pireurile, pe o jumătate de farfurie cel de zmeură, iar pe cealaltă jumătate cel de pier­sică.

Salată de smochine

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Salata cu somon si smochine

Salata cu somon si smochine din: somon, gorgonzola, pere, smochine, nuca. Ingrediente: 400 g somon afumat 300 g gorgonzola 8 tije de apio 2 pere tari 3 smochine miejii de la 4 nuci sare 1/2 linguriţă piper roşu sucul de la o jumătate de lămâie   Mod de preparare: Se spală perele, apio şi smochinele şi […]

 

Salata de pui cu smochine

Salata de pui cu smochine din: salata, piept de pui, smochine, chives, iaurt, ulei, limeta, turmeric, susan, sare. Ingrediente: salata 200 g piept de pui la grătar 4-5 smochine proaspete câteva fire de chives Pentru dressing: 125 ml iaurt 2 linguri ulei de măsline sucul de la 1/2 limetă 1 vârf de cuţit turmeric 1 […]

 

Salata cu smochine si rucola

Salata cu smochine si rucola din: smochine, branza, nuca, mustar, ulei, lamaie, rucola, sare, piper. Ingrediente: 200 g smochine proaspete 100 g brânză de capră 70 g miez de nucă 1 lingură de muştar dijonez 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de zeamă de lămâie rucola sare piper   Mod de preparare: Taie […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.