File picant de porc
PrinteazaO reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc.
- 1 lingurita rasa seminte de chimen
- 1 lingurita rasa seminte de fenicul
- 2 cuisoare
- 1 lingurita rasa boia dulce
- sucul si coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita cimbru tocat
- 4 catei de usturoi tocati
- 150 ml ketchup
- 70 ml otet balsamic
- 2 fileuri de porc (de circa 300 g fiecare)
Mod de preparare:
Se pisează seminţele de chimen şi de fenicul şi se amestecă împreună cu ingredientele, inclusiv oţetul. Se aşază carnea şi marinata într-o pungă pentru congelator şi se sigilează punga; se lasă să se marineze carnea la frigider cca 4 min. Se lasă să se scurgă carnea.
Se aşază bucăţile una lângă alta, pe latura lungă, şi se înfig transversal pe frigărui duble. Se frig pe grătar 15-20 min. (timp în care se întorc).
File picant de porc
Pofta buna!