Salată de cartofi cu peste si maioneza
PrinteazaSalată de cartofi cu peste si maioneza
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă mare
- 3 ouă
- 400 ml ulei
- 1 cutie sardele
- 1 lămâie
- sare
- muştar
Mod de preparare:
Salată de cartofi cu peste si maioneza: Intr-un castron mai măricel pui 2 linguri apă, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă sare şi ceapa tăiată, amesteci şi dai deoparte.
Fierbi cartofii (de mărime mijlocie) în coajă, în apă clocotită 30 de minute, cu o linguriţă de sare.
Când sunt fierţi, îi cureţi şi îi tai felii de 1/2 cm, după care îi răstorni peste sosul cu ceapă amestecând uşor şi îi laşi aşa. între timp, prepari maioneza în care pui şi uleiul de la sardele şi 2 linguri zeamă de lămâie.
Tai sardelele în bucăţi de 2-3 cm şi le pui peste cartofi, pui şi maioneza şi amesteci uşor, să nu zdrobeşti cartofii.
Aşezi salata pe platou, o netezeşti frumos cu un cuţit şi ornezi cu roze de gogoşari şi măsline tăiate în formă de stea.
Cartofii trebuie să-i cureţi fierbinţi ţinându-i pe un şervet, astfel absorb tot sosul devenind fragezi şi gustoşi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de peste cu cartofi