O reteta de Ravioli cu branza si sos de rosii din: rosii, unt, ceapa, usturoi, cimbru, sare, branza ricotta, parmezan, patrunjel, oua si faina.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
Sos de rosii:
- 6 rosii potrivite
- 2 linguri unt
- 1/2 ceapa medie, cuburi
- 1 lingura usturoi cuburi
- 4 crengute de cimbru
- sare
Ravioli:
- 1/2 cana branza Ricotta
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 2 linguri de patrunjel
- 3 oua
- 2 cani de faina
- 4 oua
Mod de preparare:
Se taie rosiile in jumatati, orizontal. Puneţi-le într-o tigaie mare şi lasati-le sa fierba la foc mediu timp de 10 minute. Scoateţi rosiile din tigaie şi dupa ce s-au racit le dati la blender. Curăţaţi tigaia şi topiti untul la foc mediu.
Când untul este fierbinte, adăugaţi ceapa şi un vârf de cuţit de sare. Gatiti până când ceapa se rumeneste usor.
Adaugati usturoiul si mai gatiti un minut. Adăugaţi roşiile şi condimentati cu sare. Se lasa la fiert aproximativ 25-30 de minute. Într-un castron se amestecă Ricotta, parmezanul, pătrunjelul şi un ou. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă bine.
Intr-un alt castron se amestecă făină şi două ouă . Frământaţi aluatul. Împărţiţi aluatul în patru bucăţi egale.
Intindeti o bucată de aluat paste. Puneti cate o lingurita de amestec de brânză la distanta de aproximativ 1 cm. Bateti celalalt ou si cu o pensula ungeti liniile dintre amestecul de umplere. Intindeti o altă bucată de aluat si puneti-o peste cea cu umplutura
Apăsaţi între spatiile dintre umplutura şi încercaţi să eliminaţi orice bulă de aer. Se taie ravioli cu un cutter. Asiguraţi-vă că toate marginile sunt sigilate pe ravioli. Repetaţi cu celelalte 2 bucati de aluat ramas si amestecul de brânză.
Gatiti ravioli în apă sărată timp de 2 minute, cand vor incepe sa pluteasca. Adaugati cimbrul in sos. Scoateţi ravioli din apă şi adăugaţi-le la sos. Se amestecă şi se fierbe timp de 1 minut. Serviti ravioli cu sos şi presărati parmezan ras.
Ravioli cu branza si sos de rosii
Pofta buna!
Poate iti place si:
Ravioli cu sos de carne si parmezan din: ceapă, usturoi, cuişor, ulei de măsline, carne tocată mixtă, vin roşu, roşii fără pieliţă diu cutie, sare, ravioli sau penne proaspeţi, parmezan răzuit, piper proaspăt măcinat. Ingrediente: 1 /2 ceapă 1/2 căţel de usturoi 1 cuişor 3 linguri ulei de măsline 150 g carne tocată mixtă 4 linguri vin roşu 400 g roşii fără pieliţă […]
Ravioli cu branza ricotta din: faina, oua, sare, branza ricotta, nucsoara si parmezan. Ingrediente: Pentru ravioli: 500 g făină 5 ouă sare Pentru umplutură: 250 g brânză ricotta 5 ouă nucşoară parmezan ras sare Mod de preparare: Frământaţi făina şi ouăle până obţineţi un aluat consistent cu aspect lucios. Pudraţi cu făină planşeta […]
Ravioli cu cod, scoici si ciuperci din: aluat de paste cu ou, file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat, usturoi, ciuperci porcini, scoici, cartof, ulei, sare, ardei rosu, patrunjel. Ingrediente: 300 g aluat de paste cu ou, întins ca o foaie 500 g file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat 2 căţei de usturoi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ravioli cu branza
- reteta ravioli cu branza
- ravioli cu branza reteta
- ravioli reteta
- ravioli cu branza si sos
- retete ravioli cu branza
Imi dai si mie din ravioli astia?
Am gasit ravioli direct facut, sper ca sunt buni
Bune ravioli, bune rau
Merita incercata
Mi-au iesit deliciosi ravioli
AU iesit buni?