Reteta zilei: Ravioli cu branza si sos de rosii

Printeaza

O reteta de Ravioli cu branza si sos de rosii din: rosii, unt, ceapa, usturoi, cimbru, sare, branza ricotta, parmezan, patrunjel, oua si faina.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

Ravioli cu branza si sos de rosii

Sos de rosii:

  • 6 rosii potrivite
  • 2 linguri unt
  • 1/2 ceapa medie, cuburi
  • 1 lingura usturoi cuburi
  • 4 crengute de cimbru
  • sare

Ravioli:

  • 1/2 cana branza Ricotta
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 2 linguri de patrunjel
  • 3 oua
  • 2 cani de faina
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Se taie rosiile in jumatati, orizontal. Puneţi-le într-o tigaie mare şi lasati-le sa fierba la foc mediu timp de 10 minute. Scoateţi rosiile din tigaie şi dupa ce s-au racit le dati la blender. Curăţaţi tigaia şi topiti untul la foc mediu.

Când untul este fierbinte, adăugaţi ceapa şi un vârf de cuţit de sare. Gatiti până când ceapa se rumeneste usor.

Ravioli_cu_branza_si_sos_de_rosii

Adaugati usturoiul si mai gatiti un minut. Adăugaţi roşiile şi condimentati cu sare. Se lasa la fiert aproximativ 25-30 de minute. Într-un castron se amestecă Ricotta, parmezanul, pătrunjelul şi un ou. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă bine.

Intr-un alt castron se amestecă făină şi două ouă . Frământaţi aluatul. Împărţiţi aluatul în patru bucăţi egale.

Ravioli_cu_branza_si_sos_de_rosii_02

Intindeti o bucată de aluat paste. Puneti cate o lingurita de amestec de brânză la distanta de aproximativ 1 cm. Bateti celalalt ou si cu o pensula ungeti liniile dintre amestecul de umplere. Intindeti o altă bucată de aluat si puneti-o peste cea cu umplutura

Apăsaţi între spatiile dintre umplutura şi încercaţi să eliminaţi orice bulă de aer. Se taie ravioli cu un cutter. Asiguraţi-vă că toate marginile sunt sigilate pe ravioli. Repetaţi cu celelalte 2 bucati de aluat ramas si amestecul de brânză.

Ravioli_cu_branza_si_sos_de_rosii_03

Gatiti ravioli în apă sărată timp de 2 minute, cand vor incepe sa pluteasca. Adaugati cimbrul in sos. Scoateţi ravioli din apă şi adăugaţi-le la sos. Se amestecă şi se fierbe timp de 1 minut. Serviti ravioli cu sos şi presărati parmezan ras.

Ravioli_cu_branza_si_sos_de_rosii_04

Ravioli cu branza si sos de rosii

Ravioli_cu_branza_si_sos_de_rosii_04

Pofta buna!

 

Poate iti place si:

Ravioli_cu_sos_de_carne_si_parmezan

Ravioli cu sos de carne si parmezan

Ravioli cu sos de carne si parmezan din: ceapă, usturoi, cuişor, ulei de măsline, carne tocată mixtă, vin roşu, roşii fără pieliţă diu cutie, sare, ravioli sau penne proaspeţi, parmezan răzuit, piper proaspăt măcinat. Ingrediente: 1 /2 ceapă 1/2 căţel de usturoi 1 cuişor 3 linguri ulei de măsline 150 g carne tocată mixtă 4 linguri vin roşu 400 g roşii fără pieliţă […]

Ravioli cu branza ricotta

Ravioli cu branza ricotta

Ravioli cu branza ricotta din: faina, oua, sare, branza ricotta, nucsoara si parmezan.   Ingrediente: Pentru ravioli: 500 g făină 5 ouă sare Pentru umplutură: 250 g brânză ricotta 5 ouă nucşoară parmezan ras sare   Mod de preparare: Frământaţi făina şi ouăle până obţineţi un aluat consistent cu aspect lucios. Pudraţi cu făină planşeta […]

Ravioli_cu_cod_scoici_si_ciuperci

Ravioli cu cod, scoici si ciuperci

Ravioli cu cod, scoici si ciuperci din: aluat de paste cu ou, file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat, usturoi, ciuperci porcini, scoici, cartof, ulei, sare, ardei rosu, patrunjel. Ingrediente: 300 g aluat de paste cu ou, întins ca o foaie 500 g file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat 2 căţei de usturoi […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ravioli cu branza
  • reteta ravioli cu branza
  • ravioli cu branza reteta
  • ravioli reteta
  • ravioli cu branza si sos
  • retete ravioli cu branza

6 comentarii

  1. Imi dai si mie din ravioli astia?

  2. Am gasit ravioli direct facut, sper ca sunt buni

  3. Bune ravioli, bune rau

  4. Merita incercata

  5. Mi-au iesit deliciosi ravioli

  6. Lidia Georgescu

    AU iesit buni?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.