Gem de ceapă roşie cu quinoa
PrinteazaO reteta de gem de ceapa rosie cu quinoa din: unt, zahar pudra, ceapa rosie, vin rosu demisec, quinoa si gelatina.
- 100 g unt
- 800 g zahar pudra
- 2 kg ceapa rosie
- 500 ml vin rosu demisec
- 200 g quinoa
- 100 g gelatina
Mod de preparare:
Speli ceapa, o cureţi de coajă şi o tai rondele mici şi subţiri. Intr-un vaspui untul tăiat cubuleţe, să se topească, adaugi zahărul pudră şi laşi să se caramelizeze, frecând continuu. După ce s-a topit bine zahărul, pui ceapa tăiată rondele foarte subţiri şi laşi pe foc până scade cantitatea, circa 20 de minute.
Torni peste ceapă 500 ml vin roşu, frecand continuu. Amesteci 100 g boabe de quinoa cu 250 ml apă, torni amestecul în compoziţia de ceapă şi mai fierbi 10 minute, adăugând la urmă gelatina topită cu puţină apă şi mai laşi să fiarbă 5 minute.
Boabele de quinoa le speli în mai multe ape, înainte de a le încorpora în compoziţie. Cu un polonic, pui dulceaţa în borcane mici şi le capsezi imediat. Este ideală lângă fripturi de pasăre sau preparate din ficăţei.
Gem de ceapă roşie cu quinoa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de ceapa rosie