Ciorba de cartofi
PrinteazaO reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, sare, piper negru, rosii, carnaciori si ulei de masline.
- 8 cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei
- sare
- piper negru macinat
- un kg rosii
- 4 carnaciori subtiri
- o lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei, apoi se înăbuşă în sucul propriu. Se adaugă apă fiartă, sare şi piper, şi se fierb la foc potrivit. Se spală roşiile şi se opăresc în apă cu sare.
Se decojesc şi se pasează cu blenderul. Se trece sucul prin sită. Cârnăciorii se taie felii subţiri şi se rumenesc în sucul propriu. Se adaugă sucul de roşii în oala de ciorbă şi se dă în câteva clocote. Dacă este post, se serveşte cu pâine, iar dacă nu, cu cârnăciori rumeniţi.
Ciorba de cartofi
Pofta buna!