Reteta zilei: Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci
PrinteazaO reteta de friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 lamaie
- 1 borcan ciuperci foliate
- 3 catei usturoi
- Sare
- Piper
- 200 ml ulei
- 1 ceasca orez
- Patrunjel
Mod de preparare:
Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia se taie bucatele, usturoiul se curata. Se pun in blender lamaia, usturoiul, uleiul, sare si piper si pasam pana obtinem o marinata. Marinata se toarna peste pui, se amesteca bine si se lasa la macerat peste noapte.
Intr-o tava potrivita punem bucatile de pui si restul de marinata, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Pentru pregatirea orezului cu ciuperci spalam bine orezul, adaugam sare si piper, ciupercile si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Servim fierbinte friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci. Garnisim cu frunze de patrunjel.
Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci
Pofta buna!
Eu as face un gratar cu puiul ala