Prăjitură cu kiwi
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte dulce, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta.
- 3 ouă
- 100 g zahăr tos
- 120 ml ulei
- 120 ml lapte dulce
- o linguriţă cu amoniac
- sare
- 500 g făină
- 50 g cacao
- două pliculeţe zahăr vanilat
- un borcan cu gem de kiwi
- 50 g fructe confiate
- suc de limeă
Mod de preparare:
Ouăle se mixează împreună cu sarea, zahărul tos şi zahărul vanilinat până îşi dublează volumul. Se adaugă laptele dulce rece, uleiul, amoniacul stins cu suc de limetă, cacaua şi se mixează.
Se adaugă făina treptat şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 20 de minute.
Se întinde o foaie subţire, se taie fâşii, apoi pătrate şi fiecare pătrat se crestează în mijloc.
Se aşază pe o tavă lapetată cu hârtie de copt, se ntroduc în cuptor şi se coc la foc mediu 10-15 minute, având grijă să ru se ardă.
Se lasă să se răcească, se ung cu gemul de kivi amestecat cu fructele conficte tocate mărunt şi se unesc două câte două.
Pofta buna!