Prăjitură cu kiwi

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte dulce, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta.

Ingrediente:Prajitura_cu_kiwi

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 120 ml ulei
  • 120 ml lapte dulce
  • o linguriţă cu amo­niac
  • sare
  • 500 g făină
  • 50 g cacao
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • un bor­can cu gem de kiwi
  • 50 g fructe confiate
  • suc de limeă

 

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu sarea, zahărul tos şi zahărul vanilinat până îşi dublează volu­mul. Se adaugă laptele dulce rece, uleiul, amoniacul stins cu suc de limetă, cacaua şi se mixează.

Se adaugă făina treptat şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 20 de minute.

Se întinde o foaie subţire, se taie fâşii, apoi pătrate şi fiecare pătrat se crestează în mijloc.

Se aşază pe o tavă lapetată cu hârtie de copt, se ntroduc în cuptor şi se coc la foc mediu 10-15 minute, având grijă să ru se ardă.

Se lasă să se răcească, se ung cu gemul de kivi ameste­cat cu fructele conficte tocate mărunt şi se unesc două câte două.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.