Tartine cu vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Tartine_cu_vinete

  • 500 g vinete
  • două roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • două linguri cu pătrunjel tocat
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • două linguri cu oţet de mere
  • o pâine de casă
  • ceapă verde
  • ceapă uscată
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.

Se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit. Când s-au înmuiat se scot, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă.

Se toacă mărunt sau bucăţele mici şi se pun într-un castron. Roşiile se spală, se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Ustu­roiul se curăţă de foi, se spală, se pisează şi se pune peste vinete împreună cu roşiile.

Se adaugă uleiul de măsline şi oţetul de mere, sare, piper şi oregano după gust. Se amestecă toate ingredientele, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute.

Se pune salată pe felii de pâine, se presară oregano proaspăt tocat şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au iesit bune tartinele cu vinete?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.