Sufleu de gutui

Printeaza

Sufleu de gutui

Ingrediente:Sufleu de gutui

  • 1 kg gutui
  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat sau scorţişoară
  • 1/2 pahar apă
  • 30 g unt
  • pesmet
  • coajă rasă de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Cureţi gutuile de  coajă, le tai şi le pui la fiert cu apă şi cu zahăr. Când gutuile sunt moi, iei vasul de pe foc şi le pasezi.

Piureul rezultat îl laşi să se răcorească, apoi îl amesteci cu albuşurile bătute spumă, coaja rasă de lămâie, cu scorţişoară sau vanilie.

Compoziţia o pui într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o dai la cuptor. Laşi să se coacă 25-30 de minute, la foc potrivit. E foarte bun presărat cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.