Sufleu de gutui
PrinteazaSufleu de gutui
- 1 kg gutui
- 6 albuşuri
- 300 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat sau scorţişoară
- 1/2 pahar apă
- 30 g unt
- pesmet
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Cureţi gutuile de coajă, le tai şi le pui la fiert cu apă şi cu zahăr. Când gutuile sunt moi, iei vasul de pe foc şi le pasezi.
Piureul rezultat îl laşi să se răcorească, apoi îl amesteci cu albuşurile bătute spumă, coaja rasă de lămâie, cu scorţişoară sau vanilie.
Compoziţia o pui într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o dai la cuptor. Laşi să se coacă 25-30 de minute, la foc potrivit. E foarte bun presărat cu zahăr pudră.
Pofta buna!