Legume murate umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de legume murate: ardei gras verde, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosii, usturoi, patrunjel, otet, zahar.

Ingrediente:Legume_murate_umplute

  • 1.500 g ardei graşi verz
  • varză medie albă
  • o rădăcină de ţelină
  • două roşii
  • doi morcovi medii
  • doi ardei graşi roşii
  • 8 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • o treime de cană de oţet
  • o jumătate de cană de sare
  • o lin­guriţă de zahăr

Mod de preparare:

Varza se toacă fin şi se pune într-un bol mai mare, adăugându-se sare, oţet şi zahăr. Se amestecă foarte bine. Se rad deasupra ţelina şi morcovii, apoi se pun pătrun­jelul tocat mărunt, roşiile şi ardeii graşi roşii.

Se amestecă bine toate până când se înmoaie varza. Se decupează căpăcelele ardeilor şi se umplu cu amestecul de legume. Se aşază unul lângă altul într-un borcan şi se toarnă în borcan lichidul care a rămas în bol.

Se închide cu un capac ermetic şi se ţine într-un loc răcoros aproximativ două săptămâni.

Legume murate umplute

Legume_murate_umplute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.