Legume murate umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de legume murate: ardei gras verde, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosii, usturoi, patrunjel, otet, zahar.
- 1.500 g ardei graşi verz
- varză medie albă
- o rădăcină de ţelină
- două roşii
- doi morcovi medii
- doi ardei graşi roşii
- 8 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- o treime de cană de oţet
- o jumătate de cană de sare
- o linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Varza se toacă fin şi se pune într-un bol mai mare, adăugându-se sare, oţet şi zahăr. Se amestecă foarte bine. Se rad deasupra ţelina şi morcovii, apoi se pun pătrunjelul tocat mărunt, roşiile şi ardeii graşi roşii.
Se amestecă bine toate până când se înmoaie varza. Se decupează căpăcelele ardeilor şi se umplu cu amestecul de legume. Se aşază unul lângă altul într-un borcan şi se toarnă în borcan lichidul care a rămas în bol.
Se închide cu un capac ermetic şi se ţine într-un loc răcoros aproximativ două săptămâni.
Legume murate umplute
Pofta buna!