Paste cu sos de carne si cimbru
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan.
- 500 g paste spirală
- 500 g carne de vită
- un morcov
- două cepe
- un ardei iute mic
- un ardei capia
- 3 căţei de usturoi
- o lingură cu pastă de tomate
- 5 roşii
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- parmezan
Mod de preparare:
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, apoi cubuleţe. Roşiile se opăresc în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se călesc ceapa şi morcovul până se înmoaie, se adaugă usturoiul şi se ţin pe foc două minute.
Se adaugă carnea de vită tocată, sare şi piper după gust. Se lasă să se prăjească până ce carnea devine albă, se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă, roşiile, ardeii tocaţi şi usturoiul tăiat mărunt.
Se amestecă, se lasă să fiarbă la foc mediu până scade sosul şi, dacă nu este încă fiartă carnea, se adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă. Se presară cimbru, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se mai fierbe cinci minute. Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg, se pun într-un bol şi se amestecă bine cu sosul de carne.
Paste cu sos de carne si cimbru
Pofta buna!