Tort de carne

Printeaza

Tort de carne

Ingrediente:Tort de carne

  • 500-600 g carne de porc slabă sau mai grasă amestecată cu cane de viţel
  • 100 g ceapă
  • 200 ml smântână
  • 7 ouă
  • 25 g făină
  • unt­delemn
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi c căleşti 2-3, minute cu 4-5 lin­guri de untdelemn, apoi adaugi carnea trecută de două ori prin maşina de tocat, 1/2 lingură de sare şi un vârf de cuţit de piper.

Le amesteci pe toate şi le înăbuşi la foc mic până scade zeama pe care şi-o lasă carnea. Când s-a rumenit carnea, iei cratiţa de pe foc.

Amesteci compoziţia rece cu 5 ouă, smântână, făina, puţină sare, piper după gust şi pătrunjelul tăiat mărunt.

Pui compoziţia pregătită într-un vas termorezistent sau o cratiţă unsă bine cu margarină şi adaugi ouăle bătute bine şi câteva bucăţele de unt.

Dai vasul la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 ce minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.