Tort de carne
PrinteazaTort de carne
- 500-600 g carne de porc slabă sau mai grasă amestecată cu cane de viţel
- 100 g ceapă
- 200 ml smântână
- 7 ouă
- 25 g făină
- untdelemn
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi c căleşti 2-3, minute cu 4-5 linguri de untdelemn, apoi adaugi carnea trecută de două ori prin maşina de tocat, 1/2 lingură de sare şi un vârf de cuţit de piper.
Le amesteci pe toate şi le înăbuşi la foc mic până scade zeama pe care şi-o lasă carnea. Când s-a rumenit carnea, iei cratiţa de pe foc.
Amesteci compoziţia rece cu 5 ouă, smântână, făina, puţină sare, piper după gust şi pătrunjelul tăiat mărunt.
Pui compoziţia pregătită într-un vas termorezistent sau o cratiţă unsă bine cu margarină şi adaugi ouăle bătute bine şi câteva bucăţele de unt.
Dai vasul la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 ce minute.
Poftă bună!