Sos foarte picant
PrinteazaO reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper.
- 150 ml vin alb
- 1 lingura otet
- 1 ceapa
- 1 ramura de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 200 ml suc de rosii
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi vinul cu oţetul şi puneţi compoziţia la fiert. Adăugaţi ceapa tăiată fin, cimbrul şi dafinul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic până se reduce compoziţia la 2/3. Adăugaţi apoi sucul de roşii, piperul, ardeiul iute tocat cât mai mărunt şi mai fierbeţi 5 minute.
Strecurati sosul si serveiti-l cu paste, ornate cu mult patrunjel verde tocat.