Rulouri cu ceapa si dovlecei
PrinteazaRulouri cu ceapa si dovlecei din: foi de placinta, ceapa verde, dovlecel, ulei, orez, piper, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g foi de placinta
- 3-4 legaturi ceapa verde
- 1 dovlecel
- 100 ml ulei
- 100 g orez
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa şi dovlecelul, căliţi-le 4-5 minute în ulei, apoi adăugaţi orezul, mărarul tocat mărunt şi o cană apă fierbinte.
Potriviţi de sare şi piper şi luaţi vasul de pe foc. Ţineţi-I acoperit până când se umflă orezul.
Tăiaţi foile de plăcintă în fâşii de circa 10cm lăţime.
Puneţi pe fiecare fâşie câte o lingură din compoziţie, apoi rulaţi foia şi puneţi ruloul într-o tavă unsă cu ulei.
Stropiţi-le cu ulei pe deasupra şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi rulourile la foc potrivit, circa 45 de minute.
Pofta buna!