Sos de hrean cu nuci sau migdale

Printeaza

O reteta de sos de hrean cu nuci sau migdale din: lapte, faina, nuci, hrean, zahar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri nuci/migdale macinate
  • 2 linguri hrean
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele şi turnaţi-l fierbinte peste făină. Amestecaţi pentru a obţine o compoziţie omogenă, puneţi din nou vasul pe foc potrivit şi adăugaţi nucile/migdalele, zahărul şi lăsaţi la fiert.

In tot acest timp amestecaţi încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Când sosul începe să se îngroaşe, adăugaţi hreanul, amestecaţi ingredientele şi luaţi vasul de pe foc.

Acoperiţi sosul pentru 5 minute şi apoi puteţi să-l serviţi cald la grătare din came de peşte, vită sau oaie.

Sos de hrean cu nuci sau migdale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.