Tarte cu piure de mere şi de dovleac

Printeaza

Tarte cu piure de mere şi de dovleac

Ingrediente:Tarte cu piure de mere si de dovleac

  • 300 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahăr
  • 2 oua
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă oţet

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1/4 dovleac
  • 4 mere
  • 1 foaie gelatină
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 lin­guriţe zahăr

 

Cum procedezi pentru aluat:

Freci ouăle, apoi adaugi treptat uleiul, zahărul, coaja de lămâie şi baţi cu telul până ce compoziţia devine spumă. Pui praful de copt stins cu oţet şi făina în ploaie şi frămânţi aluatul până devine elastic.

Faci apoi un sul din aluat pe care-l împărţi în 20 de bucăţi. Le întinzi în forme mici de tarte unse cu margarină şi tapetate cu făină. Pe fiecare tartă aşezi câteva boabe de fasole ca să nu se ridice aluatul şi le dai la cuptor pentru 20 de minute.

In acest timp, cureţi merele de coajă şi cotor, dovleacul de sâmburi, apoi fierbi merele în apă cu zahărul, iar dovleacul îl tai felii şi le dai la cup­tor. Când merele sunt fierte, le pasezi şi le amesteci cu gelatina dizolvată după instrucţiunile de pe plic.

Miezul de dovleac copt îl pasezi şi-l amesteci cu scortisoară. După ce ai copt tartele, le laşi să se  răcească, apoi le scoţi din forme şi le umpli cu piureurile de fructe.

Tarte cu piure de mere şi de dovleac

Tarte cu piure de mere si de dovleac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.