Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.

Printeaza

Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir din: ceapa rosie, stafide, ghimbir, usturoi, piper, cuisoare, boia si sare.

Ingrediente Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.

  • 500 g ceapa rosie
  • otet
  • 50 g stafide
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita boia iute
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti la fiert 100 ml otet cu 150 g zahar, piper, 2 cuisoare pisate si sare.

Turnati acest amestec peste 500 g ceapa rosie, curatata si rasa cat mai fin.

Adaugati 2 catei de usturoi pisati, 1 lingura ghimbir ras si 2 linguri stafide inmuiate si pisate.

Adaugati 1/2 lingurita boia iute si lasati vasul la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Amestecati din cand in cand, pentru a nu se prinde de vas.

Luati vasul de pe foc, puneti preparatul la rece timp de cel putin 3 zile inainte de a fi servit.

Se potriveste foarte bine cu friptura de vita sau vitel la gratar.

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.