Inghetata cu urda si piersici
PrinteazaInghetata cu urda si piersici din: galbenusuri, scortisoara, urda, zahar, lapte, frisca, piersici si cognac.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 200 g urda
- 200 g zahar
- 500 ml lapte
- 250 g frisca batuta din smantana proaspata
- 500 g piersici
- 50 ml cognac
Mod de preparare:
Curăţaţi piersicile de coajă şi eliminaţi sâmburii, mărunţiti-le cu un blender, stropiţi-le cu cognac şi lăsaţi amestecul la rece.
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi scorţişoara, până obţineţi un amestec cremos.
Adăugaţi laptele, amestecând mereu şi apoi puneţi amestecul la bain-marie, la foc potrivit.
Amestecaţi încontinuu, pentru a nu se prinde de vas.
Când amestecul începe să se îngroaşe, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi frişca, urda şi piureul de fructe, amestecaţi şi lăsaţi-l la răcit.
Puneţi-l la congelator pentru 5-6 ore. La servire, ornaţi cu frunze de mentă, biscuiţi, frişcă, fructe proaspete, sirop de fructe.
Inghetata cu urda si piersici
Pofta buna!