Inghetata cu mascarpone si rozmarin
PrinteazaInghetata cu mascarpone si rozmarin din: galbenusuri, zahar, lapte, mascarpone, zahar vanilat si rozmarin.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 500 ml lapte
- 150 g mascarpone sau crema de branza
- 1 lingurita zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie
- 1 lingura rozmarin taiat in bucati foarte mici (eventual pisat intr-un mojar)
Mod de preparare:
Fierbeţi laptele cu vanilia şi rozmarinul, apoi lăsaţi-l la răcit. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi adăugaţi laptele rece, treptat.
Amestecaţi bine pentru omogenizare, apoi puneţi amestecul la bain-marie, amestecând încontinuu.
Amestecul nu trebuie să fiarbă. Se ia de pe foc înainte de a da în clocot.
Se lasă la răcit şi se amestecă bine cu mascarpone, apoi se pune la congelator pentru mai multe ore.
Este o îngheţată foarte răcoritoare, datorită rozmarinului care are proprietatea de a înviora şi răcori.
Inghetata cu mascarpone si rozmarin
Pofta buna!