Tarta cu rosii, porumb si masline

Printeaza

O reteta de tarta cu rosii, porumb si masline din: rosii, ceapa, masline, boabe de porumb, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, oua, smantana, cascaval, sare, piper si frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 500 g rosii
  • 500 g ceapa
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 400 g boabe de porumb conservat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • un varf cutit zahar
  • 2 oua + 200 ml smantana + 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Framantati din faina, ou si lapte un aluat mai tare. Este posibil sa trebuiască să adăugaţi şi puţină apă, ca să-l puteţi frământa mai bine.

Condimentaţi aluatul cu sare şi piper şi lăsaţi-l la rece 20 de minute. Ungeţi o tavă de aragaz cu ulei şi întindeti în tavă aluatul, în aşa fel încă: să acoperiţi şi pereţii tăvii.

Stropiţi foaia cu ulei. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-oîn ronde­le, săraţi-o după gust şi căliţi-o în ulei până cind devine uşor gălbuie.

Turnaţi ceapa peste foaia de aluat şi nivelaţi-o cu o lingură. Deasupra aşezaţi rondele de roşii şi măslinele. Presăraţi puţin zahăr peste roşii.

Deasupra acestora puneţi un strat uniform de boabe de porumb. Bateţi 2 ouă cu smântână şi caşcavalul ras şi tur­naţi amestecul peste ingredientele din tavă.

Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cel puţin 25 de minute. Ornaţi tarta cu frunze de busuioc înainte de servire.

Tarta cu rosii, porumb si masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.