Inghetata de vanilie

Printeaza

O reteta de inghetata de vanilie din: pastaie de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar si smantana dulce.

Ingrediente:

  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 cana de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 1 cana de smantana dulce

 

Mod de preparare:

Păstaia de vanilie se despică în două pe lung şi se scot seminţele. Se pun păstaia şi seminţele într-o cratiţâ. Se adaugă laptele peste ele şi se fierbe la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă
10 minute acoperit cu capac.

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron până când se obţine o cremă. Se adaugă laptele fierbinte amestecând încet. Crema se amestecă pe foc mic până când începe să se îngroaşe.

Cratiţa se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se scoate păstaia de vanilie şi se adaugă smântână. Se pune această compoziţie într-o maşină de făcut îngheţată, conform instrucţiunilor. Dacă nu foloseşti maşină de îngheţată, compoziţia se pune la congelator şi se amestecă din 30 în 30 de minute.

Inghetata de vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.