Platou cu telemea, şuncă Serrano, măsline, rucola şi crostini

Printeaza

O reteta de platou cu telemea, sunca serrano, masline, rucola si crostini din: paine, ulei de masline, sunca serrano, telemea de vaca, rucola, masline si miere.

Ingrediente:

  • 1 pâine
  • ulei de măsline
  • 18 felii de şuncă Serrano
  • 150g de telemea de vacă
  • rucola
  • 40 de măsline greceşti  Kalamata
  • 1 lingură de miere de bună calitate

 

Mod de preparare:

Crostini trebuie copţi cu nu mai mult de 15 minute înainte. Se taie pâinea în felii de 1,5-2 cm grosime şi se presară cu ulei de măsline. Se încălzeşte o tigaie tip grill şi se prăjeşte pâinea până ce partea exterioară e crocantă şi rumenită cu dungile de la grătar, iar interiorul e încă moale.

Se întind feliile de şuncă pe un platou încăpător. Telemeaua se rupe în bucăţi neregulate şi se presară peste şuncă. Se adaugă şi măslinele, apoi frunzele de rucola. Chiar înainte de a servi, se presară puţin ulei de măsline, apoi mierea. Se pun feliile de pâine pe o farfurie separată sau într-un bol şi se servesc alături de salată.

Platou cu telemea, şuncă Serrano, măsline, rucola şi crostini

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Este perfecta gustarea asta, imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.