Spumă de ciocolată cu cireşe

Printeaza

O reteta de spuma de ciocolata cu cirese din: ciocolata neagra, oua, cirese, frisca si lichior de cirese.

Ingrediente:

  • 150g de ciocolată neagră 70%
  • 2 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri
  • 6 cireşe
  • 200ml de frişcă lichidă
  • 1 lingură de kirsch (lichior de cireşe)

 

Mod de preparare:

Se bat laolaltă gălbenuşurile şi kirsch-ul, apoi se încorporează cu grijă în ciocolata topită, amestecată cu cele patru linguri de frişcă lichidă. Se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează în amestecul de ciocolată.

Se aşază compoziţia cu o lingură în şase pahare pentru shoturi şi se lasă la frigider. Se aşază deasupra câte o linguriţă de frişcă uşor bătută şi câte o cireaşă (cu codiţă) şi se serveşte.

Spumă de ciocolată cu cireşe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.