Terina de ciocolata cu fructe
PrinteazaO reteta de terina de ciocolata cu fructe din: galbenusuri, zahar pudra, ciocolata neagra, unt, cacao, frisca, esenta de vanilie, fructe de sezon si sos dulce.
- 7 galbenusuri proaspete
- 165 g zahar pudra
- 200 g ciocolata neagra
- 250 g unt nesarat
- 65 g cacao cernuta
- 600 ml frisca batuta din smantana proaspata
- 1 lingurita esenta de vanilie
- fructe de sezon pentru ornare + sos dulce, la alegere
Mod de preparare:
bateti galbenusurile cu zaharul, cu un mixer, timp de cel putin 5 minute, pana cand obtineti o compozitie albicioasa, cremoasa.
Puneti mestecul la bain-marie, la foc potrivit. Adaugati ciocolata rupta in bucatele si amestecati pana cand se topeste toata.
Puneti in compozitie untul taiat in bucatele si amestecati pentru completa omogenizare a amestecului, apoi luati vasul de pe foc si puneti si cacaoa. Amestecati.
Bateti smanatana cu vanilia pentru a obtine frisca si adaugati-o in amestecul cu ciocolata. Amestecati pentru omogenizare.
Tapetati cu folie de plastic o forma de teina (tava de chec), puneti amestecul in tava, nivelati-l si puneti tava la congelator pana a doua zi.
Scoateti terina din tava, eliminati folia, taiati-o in felii si ornati fiecare felie cu fructe de sezon si sosuri dulci, la alegeri.
Terina de ciocolata cu fructe
Pofta buna!