Cârnaţi la cuptor şi salată de cartofi cu porumb

Printeaza

O reteta de carnati la cuptor si salata de cartofi cu porumb din: ceapa rosie, carnati de porc, ulei de masline, cartofi, maioneza, iaurt, ceapa verde, porumb si chutey de rosii.

Ingrediente:

  • 2 cepe rosii, taiate in sferturi
  • 8 carnati de porc de calitate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 750 g de cartofi noi, mici
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri de iaurt
  • 3 fire de ceapa verde, tocate fin
  • 200 g de porumb din conserva, scurs
  • 3 linguri chutney de rosii

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200′ C/gaz 6. Se amestecă ceapa şi cârnaţii cu uleiul, apoi se aşază într-o tavă şi se dau la cuptor 25 de minute, scuturând tava din când în când pentru ca legumele să se rumenească uniform.

Intre timp, se fierb cartofii 12-15 minute, până devin moi. Se răcesc sub jet de apă rece şi se scurg bine. Se amestecă maioneza, iaurtul, ceapa verde şi porumbul. Se feliază fin cartofii şi se amestecă bine cu dressingul astfel obţinut. Se asezonează după gust.

Se creşte temperatura la 220° C/gaz 7. Se adaugă chutney-ul de roşii peste cârnaţi şi ceapă. Se mai lasă la cuptor cinci minute, până se pătrund cârnaţii şi devin lipicioşi. Se servesc cu salata de cartofi.

Cârnaţi la cuptor şi salată de cartofi cu porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.