Dovlecei umpluti cu orez
PrinteazaO reteta de dovlecei umpluti cu orez din: dovlecei, orez, ceapa, morcov, arde gras, supa de legume, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 4 dovlecei potriviti
- 100 g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 300 ml supa de legume
- 3-4 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi orezul în 2-3 ape, apoi fierbeţi-l în supa de legume. Tăiaţi dovleceii în segmente de 8-1 Ocm, scoateţi-le miezul şi fierbeţi-i în apă cu puţină sare, 10 minute. Curăţaţi legumele, spălaţi-le, tocaţi-le mărunt şi căliţi-le 4-5 minute în ulei.
Adăugaţi orezul fiert, pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Cu acest amestec umpleţi dovleceii, puneţi-i pe o tavă şi puneţi tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Dovlecei umpluti cu orez
Pofta buna!