Briose indesate
PrinteazaO reteta de briose din: cocaze rosii, faina, zahar, ou, unt, lapte, praf de copt, scortisoara si sare.
- 150 g coacaze rosii
- 280 g faina
- 100 g zahar
- 1 ou
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 2 lingurite cu praf de copt
- 1 lingurita cu scortisoara
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, freacă untul spumă cu zahărul. Adaugă oul şi toarnă treptat laptele. Incorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt, scorţişoară şi un vârf de cuţit de sare. Dacă vrei să iasă brioşele pufoase, nu insista cu amestecatul!
La final, adaugă în compoziţie coacăzele, apoi toarnă în formele de brioşă, unse cu unt şi tapetate cu făină (sau hârtie specială de brioşe), Coace la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.
Briose indesate
Pofta buna!