Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta
PrinteazaO reteta de rulouri de vinete cu spanac si ricotta din: vinete, ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, suc de rosii, pesmet si parmezan.
- 2 vinete, taiate in felii, pe lungime
- 2 linguri ulei de masline
- 500 g spanac
- 250 g de ricotta
- 1 praf de nucsoara
- 350 g suc de rosii cu pulpa
- 4 linguri de pesmet
- 4 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220″ C/gaz 7. Se ung cu ulei ambele părţi ale feliilor de vinete şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor 15-20 de minute, până se înmoaie. în acest interval se întorc feliile de vinete pe cealaltă parte o singură dată.
Intre timp, se pune spanacul într-o strecurătoare şi se toarnă peste el apă clocotită. Se lasă să se răcească şi se scurge bine. Se amestecă spanacul cu ricotta, nucşoara şi se asezonează!
Se pune câte o lingură din compoziţia de spanac în mijlocul fiecărei felii de vinete. Se rulează şi se aşază cu marginea liberă în jos, într-un vas termorezistent. Se procedează aşa cu toate feliile. Peste acestea se toarnă sucul de roşii, se presară pesmetul şi parmezanul. Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc.
Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta
Pofta buna!