Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta

Printeaza

O reteta de rulouri de vinete cu spanac si ricotta din: vinete, ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, suc de rosii, pesmet si parmezan.

Ingrediente:

  • 2 vinete, taiate in felii, pe lungime
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g spanac
  • 250 g de ricotta
  • 1 praf de nucsoara
  • 350 g suc de rosii cu pulpa
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220″ C/gaz 7. Se ung cu ulei ambele părţi ale feliilor de vinete şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor 15-20 de minute, până se înmoaie. în acest interval se întorc feliile de vinete pe cealaltă parte o singură dată.

Intre timp, se pune spanacul într-o strecurătoare şi se toarnă peste el apă clocotită. Se lasă să se răcească şi se scurge bine. Se amestecă spanacul cu ricotta, nucşoara şi se asezonează!

Se pune câte o lingură din compoziţia de spanac în mijlocul fiecărei felii de vinete. Se rulează şi se aşază cu marginea liberă în jos, într-un vas termorezistent. Se procedează aşa cu toate feliile. Peste acestea se toarnă sucul de roşii, se presară pesmetul şi parmezanul. Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc.

Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.