Minitort cu agrise

Printeaza

O reteta de minitort cu agrise din: agrise, suc de agrise, piscoturi, smantana, lapte, oua, zahar, gelatina si sare.

Ingrediente:

  • 300 g agrise
  • 125 ml suc de agrise
  • 250 g piscoturi
  • 500 ml smantana dulce
  • 125 ml lapte
  • 2 oua
  • 125 g zahar (vreo 8 linguri)
  • 25 g gelatina
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară, pune pe foc gălbenu­şurile frecate cu zahărul. Toarnă treptat laptele şi amestecă energic până ce crema se îngroaşă puţin, ca o ciulama, apoi las-o la rece.

Bate albuşurile spumă, cu un praf de sare. Adaugă smântână bătută şi ea, crema de gălbenuşuri răcită şi gelatina dizolvată în sucul de agrişe.

Amestecă uşor şi presară jumătate din agrişe. Tapeteaza fundul şi pereţii unei forme cu pişcoturi. E bine să foloseşti o formă cu pereţi detaşabili.

Toarnă compoziţia şi lasă la rece minimum trei ore. Inainte de servire, decorează cu agrişe.

Minitort cu agrise

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.